خودکشی تلاشی ناامیدانه برای فرار از رنجی است که غیر قابل تحمل شده است.فردی که دست به خودکشی می زند با احساسات بی ارزشی،ناامیدی و انزوا کور شده است و قادر به دیدن راه حل مشکلات نیست و مرگ را بهترین گزینه می داند.این افراد درگیری بسیاری برای پایان دادن به زندگی خود دارند و آرزو می کنند که راه حلی به جز خودکشی داشته باشند اما قادر به دیدن آن نیستند.
در مورد افرادی که میل به خودکشی دارند بهتر است بدانید :
- باور غلطی که وجود دارد این است که افرادی که حرف از خودکشی می زنند دست به این کار نمی زنند.تقریبا هر کسی که دست به خودکشی زده است قبل از آن سر نخ یا هشداری داده است.جملاتی مانند نمی توانم ادامه دهم” حتی اگر به شوخی و غیر مستقیم گفته شود باید جدی گرفته شود و ممکن است نشانگر احساسات خودکشی باشد.
- این عقیده که افرادی که میل به خودکشی دارند دیوانه اند یا اختلالات روانی دارند اما این افراد ناراحت،اندوهگین،افسرده و ناامید هستند اما پریشانی و درد شدید عاطفی وما نشانه ی بیماری روانی نیستند.
- افرادی که میل به خودکشی دارند بیشتر از این که مرگ را بخواهند می خواهند که دردشان متوقف شود و این سبب می شود که هیچ راه حلی جز خودکشی را جواب ندانند در صورتی که واقعا نمی خواهند بمیرند.
- باور به این که افرادی که خودکشی می کنند مایل به گرفتن کمک نیستند کاملا اشتباه است چرا که تحقیقات نشان داده است که بیش از ۵۰ درصد افرادی که به دلیل خودکشی می میرند قبل از این کار به دنبال کمک پزشکی بوده اند.
- باید بدانید که صحبت کردن راجع به خودکشی دلیلی برای این کار به افراد نمی دهد و برعکس باعث می شود فرد در مورد افکار و احساسات خود صادقانه و برای گرفتن کمک صحبت کند.
چه عواملی باعث میل بیشتر افراد به خودکشی می شوند؟
- افسردگی،احساس گناه و شرم و بی ارزشی
- انزوا و تنها بودن
- سابقه ی قبلی خودکشی
- داشتن نقشه برای خودکشی و صحبت در برای آن
- استفاده از مخدر و مشروبات الکلی
- عزت نفس پایین و کمالگرا بودن فرد
- احساس ناامیدی،عجز و بیهودگی
- یک رویداد استرس زا و سخت مانند مرگ یکی از عزیزان
- اگر فرد مبتلا به بیماری های اسکیزوفرنی و اختلال دو قطبی باشد تمایل بیشتری به خودکشی نشان می دهد.
- باید توجه کنید که در بعضی موارد خودکشی می تواند بر اثر عوامل ژنتکی باشد.برای مثال در افرادی که در آستانه ی خودکشی هستند ژنی که مسئول کنترل هورمون کورتیزول است به درستی فعالیت نمی کند در نتیجه در واکنش به استرس ترشح هورمون کورتیزول افزایش می یابد و این امر سبب افزایش استرس و میل فرد به خودکشی می شود.
اگر به خودکشی فکر می کنید این اقدامات فوری را انجام دهید:
برای خواندن اقدامات لازم به لینک زیر مراجعه کنید.
http://bit.ly/2sWsF1G
درباره این سایت